Alex Marquez v Argentini do prvega pola v karieri

Avtor prispevka: , objavljeno 1. aprila 2023 .

Alex Marquez je osvojil najboljši štartni položaj na kvalifikacijah v Argentini. Špancu se je izplačalo tveganje s pnevmatikami za suho stezo povsem ob koncu kvalifikacij. Zanj je to prvi najboljši štartni položaj v elitnem razredu.

https://twitter.com/MotoGP/status/1642173335814504453?t=2zB-bVSL0A4YynV10pZSVQ&s=19

Ob njem bosta današnjo sprintersko ter jutrijšnjo glavno dirko pričela še Marco Bezzecchi ter Francesco Bagnaia. Tudi slednja sta ob koncu na motocikel nataknila pnevmatike za suho stezo.

Četrti čas je postavil Franco Morbidelli pred Maverickom Vinalesom, Johannom Zarcojem ter Luco Marinijem.

Deseterico so zaključili Jorge Martin, Aleix Espargaro ter Fabio Quartararo.

Enajsto in dvanajsto štartno mesto sta si zagotovila dirkača moštva LCR Honda. Takaaki Nakagami je bil hitrejši od Alex Rinsa.

Trinajsti čas je postavil Raul Fernandez pred Fabiem Di Giannantoniem. Nekoliko v ozadju sta tokrat zaključila dirkača moštva KTM. Brad Binder bo dirki začel s petnajstega, Jack Miller pa s šestnajstega. Zadnji dve mesti sta zasedla Augusto Fernandez ter Joan Mir.

Rezultati:

Že ob koncu tretjega treninga je pričelo deževati zato so dirkači morali na motocikle namestiti pnevmatike za dež.

Nekaj težav je to sprva povzoročilo Fabiu Quartararoju, ki je ob koncu štartno-ciljne ravnine storil napako ter zapeljal v pesek, a se rešil pred padcem.

V uvodnem delu počasnejše kvalifikacijske skupine sta se najbolje odrezala Fabio Quartararo ter kot najhitrejši Alex Marquez, ki sta si uspela zagotoviti napredovanje v drugi del.

V hitrejši kvalifikacijski skupini je najhitreje s časom 1:46.834 začel Johann Zarco.

Marco Bezzecchi je bil prvi, ki se je odločil tvegati s pnevmatikami za suho stezo. Enako je kmalu za tem storil tudi Francesco Bagnaia.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj