Alex Marquez po prvem najboljšem štartnem položaju: Na motocikel z nastavitvami za dež smo nataknili pnevmatike za suho stezo in je delovalo

Avtor prispevka: , objavljeno 1. aprila 2023 .

Alex Marquez je na današnjih kvalifikacijah osvojil svoj prvi najboljši štartni položaj v elitnem razredu. Pot do tja pa ni bila lahka. Španec je moral najprej nastopiti v počasnejši kvalifikacijski skupini. V hitrejšo se je uvrstil z najboljšim časom. Drame zanj ni bilo konec, saj je tik ob koncu prvega dela padel, nato pa mu je motocikel še zagorel.

Z rezervnim je nato ob koncu drugega dela, ko se je steza pričela sušiti tvegal ter na motocikel nataknil pnevmatike za suho stezo. To je storil ravno ob pravem času, saj je z izjemnim krogom uspel postaviti najhitrejši čas.

“Zelo sem zadovoljen. Prvi del kvalifikacij je bil zelo zahteven. Ob koncu sem ob poskusu prehitevanja Joana Mira storil napako in padel. Nato pa je motocikel še zagorel. Kljub vsemu se mi je uspelo prebiti naprej.”

“Drugi del je bil še zahtevnejši, saj se je steza počasi sušila. Na voljo pa sem imel zgolj še en motocikel zato si nisem smel privoščiti padca. V zaključku smo tvegali in na motocikel, ki je bil sicer nastavljen za dež nataknili pnevmatike za suho stezo. Na našo srečo je delovalo. Zelo sem zadovoljen in že komaj čakam tako sprintersko kot glavno dirko.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj