Alex Marquez ni razmišljal o prestopu v MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 25. decembra 2014 .

Novi prvak razreda Moto3, Alex Marquez je dejal, da ni razmišljal o tem, da bi prihodnjo sezono že dirkal v elitnem razredu motociklizma, MotoGP. Mlajši brat svetovnega prvaka Marca Marqueza je prvenstvo razreda Moto3 osvojil z dvema točkama prednosti po dramatični in napeti dirki v Valenciji.

Njegov tekmec za naslov, Jack Miller, je za razliko od njega zgrabil priložnost in s triletno pogodbo napredoval v razred MotoGP, kjer bo prihodnjo sezono dirkal za LCR Hondo. Marquez pa se je odločil za bolj ustaljeno pot in bo naslednji dve leti nastopal v razredu Moto2, z ekipo Marc VDS Racing.

“Zame je pomembno, da prestopim v razred Moto2, ki je naslednja stopnička za razredom Moto3. Dirkal bom za najboljše moštvo, kar potrjujejo rezultati. Tito Rabat je z njimi postal svetovni prvak, Mika Kallio pa je bil drugi v prvenstvu,” je dejal Marquez. “Menim da bi ravnal narobe, če bi takoj prestopil v razred MotoGP. Kako se bo to obneslo Jacku bomo videli prihodnje leto. Toda zame je bila najboljša možnost ta, da grem za dve leti v Moto2, kar je tudi bil moj načrt. Od tam pa bom napredoval v MotoGP, če bom dobil ponudbo. V Moto2 se moram naučiti veliko stvari, zato menim, da je najbolje, da kariero nadgrajujem korak za korakom,” je svojo odločitev še pojasnil 19-letni Španec.

Foto: motogp

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish