Alex Marquez na Hondinem seznamu zamenjav za Lorenza!

Avtor prispevka: , objavljeno 14. novembra 2019 .

Osemkratni svetovni prvak Marc Marquez je potrdil, da je njegov mlajši brat Alex na seznamu kandidatov za njegovega moštvenega kolega v sezoni 2020. Toda zvezdnik Honde je dejal, da na odločitev, kdo bo v sosednji garaži v prihodnji sezoni nadomestil Jorgeja Lorenza, ne bo vplival, a je mnenja, da mora moštvo izbrati bodisi mladega ali pa izkušenega dirkača.

Marquez bo prihodnje leto dobil že tretjega moštvenega kolega v treh sezonah, potem ko je Lorenzo pred letošnjo sezono zamenjal Danija Pedroso, tega, koga si želi v sosednji garaži pa ni želel razkriti. “Mislim, da se ponujata dve možnosti,” je povedal. “Ali vzamemo nekoga, ki ima več izkušenj, ali pa damo priložnost mlademu dirkaču.”

Če se Honda odloči za izkušenega dirkača, je očitna izbira Cal Crutchlow, ki sicer dirka za poltovarniško moštvo LCR Honda, a je drugi najboljši dirkač na Hondinem motociklu zadnjih dveh sezon. Na razpolago je tudi Takaaki Nakagami, Crutchlowov stalni moštveni kolega, ter Johann Zarco, Nakagamijev namestnik na zadnjih treh dirkah letošnje sezone, ki je po dveh dirkah na lanski Hondi pokazal dobro formo.

Toda če se honda odloči za mladega dirkača, se ponuja Alex Marquez, mlajši Marcov brat, ki je letos postal svetovni prvak razreda Moto2. “O tem ne bom odločal jaz in ne bom vsiljeval svojega mnenja,” je povedal aktualni svetovni prvak razreda MotoGP. “Jorgejeva odločitev nas je presenetila. Tako Hondo, kot našega menedžerja Alberta Puiga ter vso japonsko osebje. Moj brat je novi prvak razreda Moto2 in je na seznamu kandidatov, toda izbira Jorgejeve zamenjave ni moje delo. Moje delo je, da se čim bolje izkažem na tej strani garaže, Alexovo delo pa je, da se izkaže, tako kot letos. Da pokaže, da trdo dela in da si zasluži v prihodnosti prestopiti v MotoGP.”