Alex Marquez na Ducatiju kot prerojen

Avtor prispevka: , objavljeno 11. februarja 2023 .

Alex Marquez je pred letošnjo sezono Hondo zamenjal za Ducatija, po prvem dnevu uradnih testiranj MotoGP pa se zdi, da je Španec na italijanskem motociklu precej bolj domač.

Marquez je Ducatijev motocikel Desmosedici GP22 preizkusil že lani novembra v Valenciji in pokazal vzpodbudno hitrost, po prvem dnevu v Sepangu pa je videti, da se mu bi lahko menjava še kako obrestovala.

“Bilo je še boljše, kot v Valenciji,” je povedal Alex. “Imeli smo več časa za razmislek in mirnejše priprave. Dan je bil zelo pozitiven. Na veliko področjih se lahko še izboljšamo, marsikaj moramo še razumeti, še vedno pa sem neizkušen na tem motorju, saj je za mano šele drugi dan. Še posebej moram izboljšati ritem, saj ta ni normalen, poleg tega pa moram izboljšati povezavo s plinom, kako doseči da motor drsi, ko to želim in kako preprečiti drsenje, ko tega nočem. Toda časi krogov se počasi izboljšujejo in občutki na motorju so boljši.”

Marquez je dejal, da Ducatijev motocikel dirkaču daje precej več povratnih informacij, za drugi dan pa načrtuje delo na področju dirkaškega ritma. “Ne želim biti preveč vzhičen, saj je šele prvi dan zimskih testiranj, vendar po toliko dobrih občutkih po prvem dnevu je zelo dobro.”

Luca Marini, Marquezov moštveni kolega je dejal, da GP22 nima vidnejših slabosti. Marquez se je s tem strinjal, a je priznal, da motorja še ni pritisnil do skrajnih mej. “Danes nismo delali na nastavitvah, temveč le na prilagajanju mojega sloga vožnje. Drugi dan bomo poizkusili z različnimi nastavitvami, katere bomo poizkusili prilagoditi mojemu slogu. Toda trenutna hitrost ni tako slaba, kar je nekaj pozitivnega pred drugim dnem,” je še dodal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Franjo Velepič
1 leto pred

Da ne bo Marca ogrozil. Potem bo doma kažin.