Alex Marquez: Mehaniki so se smejali, toda meni ni bilo do smeha

Avtor prispevka: , objavljeno 19. oktobra 2019 .

Alex Marquez je bil po končanem sobotnem dogajanju v Montegiju deležen številnih vprašanj in pohval glede njegove neverjetne poteze ob koncu tretjega prostega treninga. Mlajšemu izmed bratov Marquez je ob izhodu iz zadnjega zavoja spolzel zadnji del motocikla. Kljub temu, da ga je ob tem dvignilo v zrak, se je na neverjeten način uspel rešiti in tako preprečil padec. Kot je dejal je ob tem čutil predvsem veliko olajšanje, saj bi lahko morebitna poškodba v tem delu sezone zelo otežila njegov naskok na naslov svetovnega prvaka.

“Imel sem grozen dogodek. Ko sem drsel ob motociklu sem čutil veliko olajšanje. Ustavil sem se pred garažo svojega moštva in videl mehanike, ki se mi smejijo. Meni ni bilo do smeha bil sem le srečen, da mi je uspelo rešiti grozovit padec. Dobro sem se rešil. Še bolje kot na motociklu se vidi na TV zaslonu v počasnem posnetku.”

Kot je bilo vidno se je mlajši brat nekaj stvari naučil tudi od starejšega. Prav Marc je namreč znan po reševanju, za mnoge že izgubljenih situacij.

“Vedno pravijo, da bo mlajši brat boljši od starejšega,” se je po kvalifikacijah pošalil Marc.

“Bilo je impresivno. Takšno situacijo lahko rešiš le, če si povsem zbran in osredotočen. Je namreč v zelo pomembnem delu sezone, kjer je takšna zbranost nujna. Imel je srečo tudi zato, ker so to reševanje tako dobro ujele kamere. Ta posnetek bo lahko imel do konca svoje kariere.”

Poleg tega je Alex na kvalifikacijah osvojil četrto mesto, kar mu daje dobro izhodišče za jutrišnjo dirko. Pred svojim najbližjim zasledovalcem Augustom Fernandezom ima 40 točk prednosti. Fernandez je sicer osvojil drugo mesto, Marquez pa bo jutri naskakoval že svojo deseto uvrstitev na zmagovalni oder v sezoni.

“Zadovoljen sem z današnjim dnem kot celota, ne samo zaradi tega, ker sem rešil padec. Bil je zahteven dan, posebej še kvalifikacije v spremenljivih razmerah. Cilj je bil uvrstitev med prvih devet, kar smo dosegli. Jutri je potrebno pametno odpeljati dirko in osvojiti čim več točk. Cilj je zmagovalni oder.”

 

0 0 glasovi
Oceni komentar