Alex Marquez blizu Hondinega sedeža

Alex Marquez blizu podpise pogodbe za Hondine sedež
Avtor prispevka: , objavljeno 17. novembra 2019 .

Alex Marquez naj bi bil že zelo blizu podpisu pogodbe s Hondo za sezono 2020, kjer bi v razredu MotoGP ob bratu Marcu dirkal namesto Jorgeja Lorenza. Ko je trikratni svetovni prvak razreda MotoGP napovedal, da se ob koncu sezone umika, sta bila najbolj očitna kandidata za njegovo zamenjavo Cal Crutchlow, ter Johann Zarco. Toda Marc Marquez je kmalu izdal, da je na seznamu kandidatov tudi njegov mlajši brat Alex, ki je letos osvojil naslov prvaka v razredu Moto2.

“Seveda je Alex ena izmed možnosti,” je priznal menedžer Hondinega moštva, Alberto Puig. “Med kandidati je zaradi njegovih dosežkov, ne zaradi priimka.” Starejši izmed bratov Marquez je povedal, da se v odločitev moštva ne bo vmešaval, čeprav bi bil vesel, če bi za moštvenega kolega dobil svojega brata. “Lagal bi, če bi rekel, da si ne želim, da bi Alex postal moj moštveni kolega, toda nikoli nisem izbiral moštvenega kolega in tako bo tudi tokrat. Kdor koli bo moj moštveni kolega, se bo moral primerjati z mano, Alexa pa so že do zdaj ves čas primerjali z menoj,” je povedal Marc.

Podpis pogodbe naj bi bil že zelo blizu, šlo pa naj bi za enoletno pogodbo, s čimer bi Alexova pogodba potekla ob koncu sezone 2020, ko se iztečejo pogodbe večine drugih dirkačev z njihovimi ekipami.

Zarco, ki je kot zamenjava za Takaakija Nakagamija v ekipi LCR Honda pokazal solidne rezultate, naj bi dobil pogodbo z Ducatijem, dirkal pa naj bi z moštvu Avintia, za kar si močno prizadeva šef Dorne, Carmelo Ezpeleta.