Alex Marquez bi lahko ostal v tovarniškem moštvu Honde

Avtor prispevka: , objavljeno 22. oktobra 2020 .

Nekdanji šef Honde, Livio Suppo je na italijanski televiziji dejal, da bi Alex Marquez vendarle ostal v tovarniški ekipi ob bratu Marcu.

Alex Marquez je letos debitiral v razredu MotoGP, na prvih dirkah sezone tovarniški ekipi Honde pa se ni najbolje znašel, a še preden je odpeljal prvo dirko so se pri Hondi odločili, da ga ob koncu sezone zamenjajo s Polom Espargarojem. Mlajši izmed bratov Marquez naj bi se preselil v ekipo LCR Honda, čeprav ima v žepu dvoletno pogodbo, sklenjeno neposredno s Hondo.

Španec se po dveh uvrstitvah na oder za zmagovalce celo spogleduje z zmago za naziv novinca sezone, kjer se je po točkah izenačil z zmagovalcem Brna, Bradom Binderjem na 67 točkah. Boljša forma je seveda znak olajšanja za Hondo, ki pa je nedavno napovedala podaljšanje sodelovanja z dolgoletnim sponzorjem, španskim Repsolom, ki naj bi po besedah Suppa lahko vplival na odločitev, v kateri ekipi bo prihodno sezono dirkal Alex Marquez.

“Čudno je, da Repsol še ni namignil, da bi v 2021 obdržali Alexa,” je dejal. “Dvoletna pogodba z dolgoletnim sponzorjem je odgnala govorice o razhodu s Hondo, zdaj pa bi Repsol lahko zahteval, da tudi v bodoče za moštvo dirkata oba brata Marquez,” je dodal in pripomnil, da bi v prihodnji sezoni lahko na dirkah videli kar šest bratov – poleg Pola in Aleixa Espargaroja ter Marca in Alexa Marqueza, tudi Valentina Rossija in Luco Marinija.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish