Alex Lowes najboljši na drugi dirki razreda Superbike na Philip Islandu

Avtor prispevka: , objavljeno 25. februarja 2024 .

Alex Lowes je zmagovalec druge dirke razreda Superbike na Philip Islandu. Dirkač Kawasakija si je zmago priboril povsem v zaključku dirke, ko je po zunanji strani uspel ugnati do tedaj vodilnega Alvaro Bautisto. Španec je vodil vse od ponovnega začetka dirke – ta je bila namreč v četrtem krogu zaradi padca Jonathana Rea prekinjena. Na odru za zmagovalce se jima je pridružil še Danilo Petrucci.

Četrti je cilj pripeljal Andrea Iannone. Slednji je s štirinajstega štartnega mesta odlično začel dirko in se prebil v vodilno skupino. Po prekinitvi je nekoliko zaostal za vodilnimi, a uspel izkoristiti padec Andrea Locatellija ter se uvrstiti tik pod oder za zmagovalce. Peti je bil zmagovalec včerajšnje prve dirke Nicolo Bulega.

Toprak Razgatlıoğlu ni uspel potrditi tretjega mesta na Superpole dirki, saj ga je že v drugem krogu izdal njegov motocikel.

Dirka je bila v četrtem krogu zaradi nesreče Jonathana Rea v enajstem zavoju prekinjena. Severnega Irca, ki je bil po padcu pri zavesti so odpeljali na nadaljnje preiskave.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj