Alex ALBON: Storil sem vse, kar sem lahko, da ZADRŽIM SEDEŽ

Avtor prispevka: , objavljeno 14. decembra 2020 .

Christian Horner ga je pohvalil po dirki za VN Abu Dabija, a prihodnost britanskega dirkača pri Rdečih bikih je še naprej pod velikim vprašajem. Albon je sicer v Abu Dabiju odpeljal zelo solidno dirko. Startal je s petega startnega položaja, nato prehitel Norrisa, na koncu pa je ogrožal tudi Lewisa Hamiltona na tretjem mestu, a mu je zmanjkalo krogov.

Po dirki je na vprašanje novinarjev o sami dirki in svoji prihodnosti odgovoril: “Mislim, da je bil to najboljši vikend te sezone, vsaj kar se moje predstave tiče. Vsem v ekipi bi se rad zahvalil za vso pomoč. Nismo popustili, iskali smo vedno nove rešitve, zaradi katerih sem se tudi sam vse bolje počutil v dirkalniku. Priznati moram, da Red Bull RB16 ni najlažji za vožnjo.”

View this post on Instagram

A post shared by Alex Albon (@alex_albon)

“Mislim, da sem lahko zadovoljen sam s sabo in s svojo predstavo na dirki, še posebej, ker sem bil pod velikim pritiskom, tako da je lepo končati sezono na tak način,” je dodal Albon: “Ali je bilo vse skupaj dovolj ali ne, bodo povedali drugi. Sam mislim, da sem dal vse, kar lahko, a kot rečeno, je odločitev v rokah drugih.”

Christian Horner je po koncu dirke za VN Abu Dabija za Sky Sports povedal: “Danes je Alex opravil odlično delo. Gledano v celoti je to njegov najboljši vikend v sezoni, odpeljal pa je tudi zelo zrelo na dirki. Na koncu je celo ogrožal Lewisa. Dal nam je nove informacije, ki jih zdaj moramo analizirati in se nato odločiti, kaj bomo storili.”

Ko so novinarji Hornerja povprašali, kdaj lahko pričakujemo dokončno odločitev, je Britanec diplomatsko odgovoril: “Prepričan sem, da boste izvedeli še isti trenutek, ko bomo sprejeli odločitev. Ne bo trajalo dolgo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish