Aleixa Esprargaroja letošnja Aprilia spominja na njegovo Forward Yamaho iz sezone 2014

Avtor prispevka: , objavljeno 7. februarja 2020 .

Aleix Espargaro je pojasnil, da ga letošnji Aprilin motocikel RS-GP spominja njegovo Forward Yamaho razreda Open iz sezone 2014. Motocikla si naj bi bila podobna predvsem v lahkotnosti vožnje.

Moštvo Aprilia se v letošnjo sezono podaja s povsem spremenjenim motociklom. Aleix ga je imel priložnost preizkusiti že na Shakedownu, ter danes na prvem uradnem testu. Dan je zaključil na sedmem mestu, le dobre štiri desetinke za najhitrejšim. Po končanem dnevu pa je izrazil svoje zadovoljstvo nad napredkom motocikla v primerjavi z njegovim predhodnikom. Kljub temu pa naj bi imel novi 90-stopinjski V4 motor še vedno manko pri doseganju končne hitrosti v primerjavi s konkurenco.

“Zagotovo je veliko boljši,” je odgovoril na vprašanje o primerjavi med letošnjim in lanskim motociklom.

“Težko je sicer še za natančno primerjavo, saj gre na vseh področjih za povsem nov motocikel. Najboljši del je zavijanje, ko spustiš sprednjo zavoro motocikel zavije nekoliko bolje. Tudi položaj dirkača je boljši. Zaradi novega motorja je tudi lažji za voziti. Še vedno veliko zaostajamo na področju končne hitrosti, toda kot celota sem zadovoljen. Menim, da ima ta motocikel še zelo velik potencial.”

“Poleg zavijanja bi poudaril še splošno stabilnost in lahkotnost celotnega motocikla, ki sta neverjetni. Spominja me nekoliko na Forward Yamaha, ki sem jo vozil pred petimi leti. To je zelo dober podatek, saj je bil tisto eden najboljših motociklov kar sem jih imel. Smo šele na začetku, vendar pa stopamo v pravo smer.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish