Aleix Espargaro že četrti dirkač letos, ki je moral na operacijo “arm pumpa”

Avtor prispevka: , objavljeno 19. maja 2021 .

Espargaro je četrti dirkač, ki je opravil težavo z arm pumpom. Pred njim so bili na operaciji že Quartararo, Miller in Lecuona. Okrevanje poteka po načrtih in pričakuje da bo nastopil na naslednji dirki v Mugellu.

Operacijo je imel takoj po dirki v Le Mansu v ponedeljek in že okreva, da bo nared za naslednjo dirko v Mugellu ta mesec. Težave je imel že na dirki v Jerezu isto, kot Fabio Quartararo. Vendar pa se ni odločil za operacijo takoj, saj so bila vmes že testiranja katerih se je udeležil in kratek čas do naslednje dirke v Franciji. Španec ni imel večjih težav na zadnji dirki, vendar je upošteval nasvet zdravnikov, da mora čimprej opraviti operacijo, da se bolečina nebi ponovila.

“Ne, danes ne čutim ničesar. Sem nekoliko jezen in nisem 100 odstotno prepričan, ker me čaka operacija. “Toda nekoliko se bojim Mugella in danes smo izgubili veliko točk, zato moramo v Mugellu te točke obnoviti z močno dirko. Če bo operacija uspela,” je dejal po dirki v Le Mansu Aleix Espargaro.

Espargaro ostaja sedmi v skupnem seštevku, kar je izjemen uspeh. To je skupno kar deset mest višje od lanske sezone, kje je sezono končal na sedemnajstem mestu.

“Zelo sem razočaran, bolj kot kdaj koli prej, ker kako težaven je bil vikend v Le Mansu, Konec vikenda sem imel zelo slab začetek. Najprej smo imeli težave z enim motorjem in tudi dvakrat sem padel. Začeli smo s P13. Dirka je potekala od zastave do zastave, vendar sem zelo ponosen kako sem se znašel na suhem in v mokrem. Pred dežjem, ko sem lovil Marca in Nakagamija, je bil Rins nekoliko hitrejši. Potem, ko je začelo deževati, sem bil zelo jezen, vzel sem motor za dež, v prvem krogu sem izgubil veliko položajev, potem pa sem začel – ne vem zakaj! Prvič sem se počutil hiter na dežju. Začel sem prehitevati Valentina, Lecuono, Petruccija, Vinalesa. Številne motoriste v samo dveh krogih. Tako da je velika škoda izgubiti te točke, ker bi lahko zelo enostavno končali v prvih pet,” je še dodal po dirki Espargaro.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish