Aleix Espargaro: Nič se ni spremenilo, Ducati še vedno najhitrejši

Avtor prispevka: , objavljeno 12. februarja 2023 .

Aleix Espargaro meni, da so pri Apriliji storili korak v pravo smer z majhnimi izboljšavami. Kljub temu pa se boji, da to ne bo dovolj za boj z Ducatiji, ki so prevladovali tudi zadnji testni dan v Sepangu.

Španec je zadnji dan zaključil na šestem mestu, medtem, ko je bil njegov moštveni kolega Maverick Vinales kratek čas celo najhitrejši na koncu pa končal kot tretji.

Po sedaj videnem se Espargaro boji, da bo letošnja sezona zelo podobna minuli.

“Menim, da se razmerje moči ni spremenilo v primerjavi z lanskim letom. Ducati je še vedno najboljši motocikel s številnimi zelo hitrimi dirkači. Naš motocikel je boljši od lanskega, a je pred nami še veliko dela, da dosežemo nivo, ki si ga želimo.”

Kljub temu, da je viden napredek Aprilije si Espargaro želi motocikel preizkusiti še na ostalih dirkališčih. Le tako bo lahko razmerje moči bolj jasno.

“Storili smo korak v pravo smer, toda motocikel moramo preizkusiti še na drugih stezah. Steza v Sepangu je zelo hitra. Potrebno bo videti kako se motocikel obnese tudi na nekoliko bolj zaprtih stezah. Menim, da bomo imeli tam nekoliko več težav.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Mirko Žuran
3 mesecev pred

Bols k murkeź