Aleix Espargaro: Morbidelli je z izjavo o moji družini prestopil mejo

Avtor prispevka: , objavljeno 20. novembra 2023 .

Aleix Espargaro se je ostro odzval na besede Franca Morbidellija. Spomnimo Španec je potem, ko je na treningu v Katarju po čeladi udaril Morbidellija prejel kazen 10 000 € in šest štartnih mest na nedeljski dirki. Italijan je njegovo obnašanje na stezi označil kot nedopustno, ob tem pa omenil tudi njegove otroke.

“Ne vem kako bo lahko to pojasnil svojim otrokom”, so bile besede Morbidellija, ki so še posebej razjezile španskega dirkača.

“Zelo me jezi, ker je v svoji izjavi proti meni omenil mojo družino in otroke in tako prestopil mejo,” je bil kritičen Espargaro.

Španec se je za svoja dejanja tudi javno opravičil, kljub temu, da je prepričan, da je bila kazen prestroga.

“Seveda sem storil napako, moja reakcija je bila neprimerna, toda kazen je prestorga. Nisem ga želel udariti po čeladi, želel sem ga le nekoliko odrniti od sebe.”

“Če se osredotočimo samo na zadnji del mojega dejanja potem je kazen upravičena. Priznam, da nisem storil prav, toda Franco že leto in pol pogosto vozi počasi po stezi in nervira ostale dirkače.”

“Zaradi njegove vožnje sem dvakrat skoraj padel, v tretje pa sem izgubil potrpljenje. Na prejšnji dirki se je do Marca Marqueza obnašal kot, da je pes.”

“Storil sem napako, žal mi je zaradi moštva, družine, toda nepošteno je gledati samo zadnji del incidenta.”

Espargaro je v nedeljo odslužil kazen nato pa predčasno že v uvodnem delu zapeljal v garaže in zaključil dirko. Zaradi poškodbe, ki jo je utrpel ob padcu na sprinterski dirki je pod vprašajem njegov nastop na zadnji dirki sezone ter testu v Valenciji.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje