Albonu deževni prvi trening v Interlagosu

Avtor prispevka: , objavljeno 15. novembra 2019 .

Alexander Albon je s časom 1:16.142 končal na vrhu prvega prostega treninga v Interlagosu, ki ga je zaznamovala razmočena steza. Dirkači so tako večino treninga preživeli v garaži. Mladi Tajec je trening sicer zaključil v zaščitni ogradi, potem, ko je ob koncu, ko se je idealna linija že nekoliko osušila poizkušal izboljšati svoj čas z pnevmatikami za suho stezo.  Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton je tako na stezo prvič zapeljal šele v zadnjih petih minutah treninga. Podobno je storil tudi Max Verstappen.

Drugi čas je postavil Vallteri Bottas pred Sebastianom Vettelom. Nemec je bil ob tem še zadnji, ki je za najhitrejšim časom zaostal manj kot sekundo. Za njim je na četrtem mestu zaključil moštveni kolega Charles Leclerc. Peti čas je postavil Carlos Sainz pred dirkačema Renaulta Nicom Hulkenbergom ter Danielom Ricciardom. V deseterici so zaključili še Pierre Gasly, Daniil Kvyat ter Lando Norris.

Tudi tokrat je priložnost na prvem treningu v moštvu Williams dobil Nicholas Latifi, ki je sicer zaključil na zadnjem šestnajstem mestu. Poleg Hamiltona in Verstappena, časa nista postavila še Sergio Perez ter Romain Grosjean.