Albon k Red Bullu, Verstappen ali Alonso k Mercedesu?

Avtor prispevka: , objavljeno 5. februarja 2024 .

Potem ko je Lewis Hamilton z napovedjo prestopa k Ferrariju pretresel trg dirkačev, se na tem področju odvija pestro dogajanje. Iz vseh strani prihajajo številne informacije in možne kombinacije, saj še vedno ni jasno, kdo kje bo pristal Carlos Sainz, ki bo sprostil mesto za Hamiltona, niti ne, kdo bo zasedel Hamiltonovo mesto pri Mercedesu. Po zadnjih govoricah oziroma “informacijah iz virov v ekipah”, naj bi Alex Albon s strani ekipe Red Bull dobil ponujeno triletno pogodbo. Tako vsaj trdi Peter Windsor, ki trdi, da je prestop “90% dogovorjen”.

Govori pa se tudi o še bolj senzacionalnem prestopu. Po nekaterih informacijah naj bi Max Verstappen zapustil Red Bull Racing in se priključil ekipi Mercedes, čeprav ima z ekipo sklenjeno pogodbo do konca sezone 2028. “48 ur nazaj ne bi niti pomislil, da mi bo Lewis povedal, da bo prihodnje leto vozil za Ferrari,” je o prestopih dirkačev dejal Toto Wolff potem, ko je svet obkrožila novica o Hamiltonovi pogodbi.

“Prav zato ne bi izključil ničesar. Dirkači se odločajo o tem, ali želijo voziti za ekipo ali ne. Vse je odvisno od okoliščin. Če se dirkač na neki točki odloči, da ne želi več voziti za ekipo, ga je težko prepričati drugače.”

Med kandidati za prost sedež v Mercedesovi garaži pa je tudi Fernando Alonso. Dvakratni svetovni prvak je na Aston Martin s pogodbo vezan le do konca letošnje sezone, zato bi bil dogovor s Špancem, ki bo letos dopolnil 43 let nekoliko lažji.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje