ALBON: Izguba sedeža pri RED BULLU je bila boleča

Avtor prispevka: , objavljeno 22. decembra 2020 .

Red Bull je pretekli petek uradno potrdil, da bo v sezoni 2021 ob Maxu Verstappnu dirkal Sergio Perez. Njegov predhodnik Alex Albon se je v prvi ekipi rdečih bikov trudil, da bi se približal nizozemskemu moštvenemu kolegu, a mu to ni uspevalo. Šefi so ga zaradi tega degradirali v testnega in rezervnega dirkača ekipe.

Mladi Tajec se je odzval na družabnem omrežju in zatrdil, da je dal vse od sebe in se zahvalil vsem, ki so ga podpirali v letošnji sezoni. “Ne želim lagati, povem vam, da boli. Dal sem vse od sebe, kar je bilo mogoče, a očitno ni bilo dovolj. Iskreno bi se rad zahvalil vsem, ki ste me podpirali vse leto, še posebej mojim navijačem iz Tajske. Z vsemi različnimi mnenji sem vedno imel vas, da ste me podpirali skozi to obdobje. Ne bom se predal, v to sem vložil vso svoje življenje in ne bom pustil, da se tukaj ustavi. Moram dati še več od sebe in moj poudarek je, da se vrnem v sezoni 2022 in da znova pomaham s tajsko zastavo.

Alex Albon, ki je moral svoj sedež pri Red Bullu za sezono 2021 predati Sergiu Perezu, priznava, da ga je to zabolelo, vendar je odločen, da se v sezoni 2022 znova vrne na štartno vrsto.

Albon je letos osvojil dve uvrstitvi na stopničke in sicer v Mugellu in Bahrajnu, sezono pa je končal na sedmem mestu med dirkači. Christian Horner, šef ekipe Red Bull, je zagotovil: “Albon ostaja pomemben del naše ekipe kot testni in rezervni dirkač s ključnim poudarkom na razvoju za leto 2022,” tako Britanec, ki je izrazil še hvaležnost za Albonovo trdo delo in prispevek, odkar se je sredi leta 2019 priključil prvi ekipi.          

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish