Albon: Danes sem izgubil zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 5. julija 2020 .

Alex Albon je bil po dirki razumljivo zelo razočaran, saj meni, da je bil do trčenja s Hamiltona na poti do svoje prve zmage v karieri.

Dirkač Red Bulla je sicer večino dirke vozil na tretjem mestu, več kot deset sekund za vodilnima dirkačema Mercedesa. Menjava pnevmatik med varnostnim avtomobilom mu je ponudila možnost za napad na oba vodilna dirkača. Tako Bottas kot Hamilton sta se namreč odločila ostati najtrši različici pnevmatik, katere so opravile že 25 krogov. Tajski dirkač je bil takoj po letečem štartu na zadku Hamiltonovega Mercedesa. Ob prehitevanju po zunanji strani v četrtem zavoju pa sta trčila. Krajšo je odnesel prav Albon, ki se je zavrtel ter padel na začelje. Britanec pa je bil za potezo kaznovan s pet-sekundno kaznijo. To je bil že drugi incident med tema dirkačema, zelo podoben tistemu v Braziliji lani.

“Trenutno sem še nekoliko vroč zato moram paziti kaj bom rekel,” je dejal Albon po dirki.

“Menim, da bi lahko danes tudi zmagal. Mercedesova dirkača sta bila sicer nedvomno hitrejša, a imeli smo zelo dobro strategijo. Videl sem, da sta oba Mercedesa ostala na trših pnevmatikah zato je bilo prvih pet krogov po letečem štartu ključnih za napad. V tistem trenutku sem verjel, da lahko napadem zmago.”

Medtem, ko je Albon trčenje v Braziliji označil kot dirkaški incident je tokrat krivdo pripisal britanskemu dirkaču.

“Za trčenje v Braziliji bi rekel, da sva bila oba kriva enako. Tukaj pa sem manever že izpeljal nato pa sva zadela. Ko prehitevaš po zunanji strani vedno tvegaš, a menim, da sem pustil dovolj prostora. Torej je bilo na Hamiltonu, da se odloči ali želi, da pride do trčenja.”

Na vprašanje ali bo spregovoril s Hamiltonom o trčenju je odgovoril:

“Najprej se moram pomiriti”

Hamilton meni, da je šlo za dirkaški incident

Za Hamiltonom ni najboljši konec tedna potem, ko je le uro pred dirko prejel kazen treh štartnih mest. Trčenje z Albonom pa je dokončno zapečatila upanje na zmago.

“To zagotovo ni bil eden mojih boljših koncev tedna. Včerajšnji incident je bil povsem moja napaka, čeprav je bilo nekoliko nenavadno dobiti kazen tik pred dirko. To me sicer le še dodatno motiviralo. Ne morem verjeti, da sva ponovno trčila z Alexom. Osebno sicer menim, da je šlo za dirkaški incident. Kljub temu pa sprejmem kazen ter že gledam proti prihodnji dirki.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish