Albesiano: Želimo si boja za zmagovalni oder

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2019 .

Tehnični vodja Aprilie Romano Albesiano je prepričan, da mora biti cilj njegovega moštva boj za zmagovalni oder na večini dirk v naslednji sezoni- Italijansko moštvo je trenutno ednina tovarniška ekipa, ki od svojega povratka v najeltinejši motociklistični razred še nim uvrstive med najboljše tri. Trenutno je njihov najboljša uvrstitev šesto mesto.

Na prvi letošnji dirki sta Aleix Espargaro in Andrea Iannone zasedla deseto oziroma štirinajsto mesto, ob tem je Espargaro za zmagovalcem dirke zaostal manj kot deset sekund. Albesiano, ki je ob prihodu Massima Raviole zasedel vlogo tehničnega vodje je prepričan, da je lahko letošnja sezona zanje prelomna v katerei bi lahko dokončno storili korak naprej.

“Konkurenca v razredu MotoGP se iz leta v leto stopnjuje, hkrati pa vse višji tudi nivo dirkanja. Zadovoljni smo z dejstvom, da smo v zadnjem obdobju uspeli zmanjšati razliko do najboljših. Smo precej močnejši, kot v zadnjih letih.”

“Povsem smo osredotočeni na razred MotoGP, kjer imamo zelo dobro ekipo, dva fantastična dirkača, prav tako zelo konkurenčnega testnega dirkača. Mislim, da je to najboljša Aprilia v zgodovini. VSe se je spremenilo že s prihodom Massima, ki je v moštvo prinesel nov zagon, nove moči. Zame je to odlično, saj se lahko povsem posvetim svojem delu, ki ga obožujem.”

“Imamo veliko novih idej in stvari, ki jih je še potrebno izboljšati. Imamo več idej, kot ljudi, ki bi jih lahko izvedli. Naš cilj za naslednjo sezono je boj za zmagovalni oder na večni dirk. To so visoki cilji, ki pa dajejo še dodatno motivacijo.”

Rivola je dejal, da si je sicer želel, da bi novinec v moštvu Andrea Iannone že v letošnji sezoni stopil na oder za zmagovalce. Novi izvršni direktor moštva, ki je zadnji dve desetletji preživel v Formuli 1 pri Ferrariju in ostali italijanskih moštvih si želi ponovno pisati uspešno zgodovino moštva.

“Doma imamo 54 naslovov (38 na dirkah svetovnega prvenstva) in rad bi dodal petinpetdesetega čim prej. To se sliši zelo ambiciozno, toda le tako lahko dosežes zastavljene cilje. Za to pa bo potreben čas.”

 

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish