Agostini: Rossi pretirava s kritikami Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 10. aprila 2018 .

Legendarni Giacomo Agostini je dejal, da Valentino Rossi, ki je v svoji karieri pogosto izvajal podobne manevre, pretirava s svojimi kritikami na računa Marca Marqueza in da Italijan ne bi smel trditi, da je Španec vanj trčil namenoma.

“Marquez je naredil napako in se opravičil, zdaj pa upamo, da je ne bo ponovil, toda ne bi ga smeli diskvalificirati zaradi tega,” je izjavil Agostini. “Kaznovali se ga že na dirki. Če bodo diskvalificirali vsakega, ne bo nihče več prehiteval. To velja za vse. Dve leti nazaj je Andrea Iannone trčil v Andreo Doviziosa in dobil tri mesta pribitka na naslednji dirki, vendar tako kmalu ne bo nihče več dirkal.

Kar se je zgodilo med Marquezom in Rossijem se je zgodilo že vsem. Zgodilo se je meni, zgodilo se je Rossiju, in celo na isti dirki se je zgodilo Johannu Zarcu, ki je podrl Danija Pedroso.

To, kar pravi Rossi, da Marquez cilja v noge drugih dirkačev, ni res. Po dirki so vsi nabiti z adrenalinom in znajo pretiravati.”

Marquez se je Rossiju poskušal opravičiti v garaži, kar je devetkratni svetovni prvak označil za PR potezo. Agostini pa meni, da bi aktualni prvak moral počakati, da se glave ohladijo.

“Takoj po dirki je adrenalin na višku, morda bi moral počakati kakih 20 minut, ko bi se vode malce umirile. Toda tudi če se nebi želel opravičiti, bi ga nekateri kritizirali,” je še dodal Agostini.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish