Agostini: Marquez bi zmagal na kateremkoli motociklu

Avtor prispevka: , objavljeno 24. maja 2020 .

Marcu Marquezu ni potrebno menjati moštva, da bi dokazal, da je najboljši so besede legendarnega Giacoma Agostinija. Sam namreč meni, da bi Španec zmagal na kateremkoli motociklu.

Marquez je s šestimi osvojenimi naslovi v elitnem razredu že blizu tega, da doseže in preseže Agostinijev rekord osmih naslovov. Kot pa se vse kaže bo vse to dosegel v enem moštvu – Repsol Honde. Nedavno je namreč svojo zvestobo japonskemu proizvajalcu obljubil vse do konca sezone 2024. Številni so sicer pred tem že špekulirali, da bi bil to pravi trenutek zanj, da zamenja moštvo ter poizkuša osvojiti naslov še s kakšnim drugim motociklom. Prav ta dosežek naj bi po njihovem še nekoliko bolj utrdil njegovo veličino. Kljub podpisu nove pogodbe Marquez ni zanikal možnosti zamenjave moštva v prihodnje, je pa ostal zelo skrivnosten.

“Star sem 27 let, pogodbo imam še za štiri sezone. Kaj se bo zgodilo potem pa ne more napovedati nihče.”

V intervjuju za portal GPone.com je zavrnil pomisleke številnih o tem, da bi moral Marquez zmagati tudi na drugem motociklu, če želi dokazati, da je najboljši dirkač vseh časov. Italijan je sicer prepričan, da Marquez s tem sicer ne bi imel nikakršnih težav.

“Menim, da Marcu ni potrebno zamenjati motocikla, znamke, da bi nekaterim dokazal svojo veličino. Ta je namreč ogromna in to dokazuje že zadnjih nekaj sezon. Vsi namreč vemo, da je najboljši ter da bi zmagal tudi na kateremkoli drugem motociklu. Tega ne more zanikati nihče, čeprav sem slišal že veliko takšnih komentarjev. Ti pravijo, da zmaguje le zaradi Honde, a potrebno se je zavedati, da na zmaguje Honda, ampak je Marc tisti, ki prinese zmago Hodni.”