Agostini, Biaggi, Lucchinelli: Imamo svetlo prihodnost

Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2021 .

Dirkaške legende, Agostini, Biaggi in Lucchinelli so prepričani, da italijansko dirkanje v dobrih rokah, kljub dejstvu, da se končuje era Valentina Rossija.

Po razburljivem koncu tedna v Misanu, kjer je Fabio Quartararo osvojil svoj prvi naslov nas do konca sezone ločita le še dve dirki. Dirki, kjer bodo navijači imeli še zadnjo priložnost, da se v živo poslovijo od Valentina Rossija. Nedvomno bo upokojitev devetkratnega svetovnega prvaka velika izguba za šport. Kljub veliki praznini pa se za prihodnost italijanskega dirkanja ni potrebno bati. Tako namreč menijo nekatera največja imena italijanskega motociklizma, Giacomo Agostini, Max Biaggi in Marco Lucchinelli.

Francesco Bagnaia je letos resda izgubil bitko za naslov proti Quartararoju, toda njegove letošnje predstave skupaj z Eneo Bastianinijem in Francom Morbidellijem so pritegnile pozornost treh legend.

“Bagnaia je v izjemni formi. Njegova vožnja je trenutno blizu popolnosti. Njegov padec v nedeljo me je pošteno presenetil, toda ko voziš povsem na limitu kot je to počel on se lahko pripeti,” je v nedavnem intervjuju za La Gazzetta dello Sport povedal Agostini.

“Po dirki v Aragonu sem mu osebno čestital. Lahko si samo prestavljate kako zahtevno je, ko ti celo dirko povsem za ovratnikom diha dirkač kova Marc Marquez. On pa ob tem ni storil niti ene same napake. Je zelo dober dirkač tako na kot ob stezi. Je bolj resen tip osebe, ne tako družaben kot denimo Rossi. V tem pogledu sva si precej podobna.”

“Veseli me tudi vrnitev Morbidellija. Lani je bil v satelitskem moštvu izjemno konkurenčen. Vidi se, da po poškodbi še ni v tisti najboljši formi. Nikakor ne gre dvomiti v njegov talent. Trenutno ga vidim nekoliko za Bagnaijo, ki ima v tem obdobju nekaj več.”

“Kar zadeva Bastianinija lahko rečem, da se razvija v pravo smer. Na dve leti starem motociklu je predvsem v drugem delu sezone pokazal velik napredek. Užitek ga je spremljati.”

Biaggi se strinja z Agostinijem

Biaggi je prav tako mnenja, da je Bagnaia trenutno v najboljšem položaju Italiji prinese naslov svetovnega prvaka.

“Vsi so zelo dobri. Toda, če moram odgovoriti v tem trenutku bi stavil na Bagnaio. Toda položaj ss lahko hitro spremeni. Samo spomnimo se prejšnje sezone in drugega mesta Morbidellija, ki niti ni imel na voljo najboljše Yamahine opreme. Mislim, da bo imel, ko povsem okreva zelo dobre možnosti, tudi proti Bagnaiji in Ducatiju, ki sta zelo hitro.”

“Od omenjenih treh je trenutno v najslabšem položaju Bastianini, ki ne bo imel tehničnih sredstev v primerjavi z njima. Kljub temu pa me je prav on letos najbolj navdušil. Misano je steza, ki jo zelo dobro pozna, toda četrto mesto v Austinu ni naključje. Navduševal je že v razredu Moto 2, zdaj pa le še potrjuje svoje kvalitete.”

Lucchinelli: Lahko pride do pozitivnega rivalstva

Lucchinelli na drugi strani je mnenja, da je težko predvideti kdo izmed trojice bo najuspešnejši. Konkurenca med njimi bi lahko privedla do pozitivnega rivalstva na stezi.

“Skoraj bi lahko rekel, da je škoda ker so vsi tako dobri. Če se trije Italijani udarijo med seboj lahko namreč pride do težav. Prezgodaj je še, da bi lahko govorili o tem kdo je najboljši. Bagnaia se je že v prvi sezoni v tovarniškem moštvu boril za naslov.”

“Morbidelli je že z letom starim motociklom pokazal izjemne vožnje. Enea ima najstarejši Ducati, kljub temu pa je vedno med najboljšimi. Je tudi zelo konstanten in se nikoli ne pritožuje.”

“Če povem po pravici se nihče izmed njih. To je večinoma značilno za mlade dirkače. Pritožujejo se večinoma starejši. Edini izmed teh, ki se ne je Marquez, zato ga še posebej spoštujem.” 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish