ADRIAN NEWEY: Še nikoli toliko POLITIKE in zakulisnega LOBIRANJA v eni sezoni

Avtor prispevka: , objavljeno 19. avgusta 2021 .

Pred dirkama v Silverstoneu in Hungaroringu je imela ekipa iz Milton Keynesa udobno vodstvo, a zaradi nesreč, ki jih je v obeh primerih povzročil Mercedes, sedaj zaostajajo. V vsakem primeru pa gre za posebno sezono, s čimer se strinja tudi Adrian Newey.

Izkušeni oblikovalec sicer dobro pozna Formulo 1, a vseeno pravi, da takšne sezone še ni doživel. Britanec se posebej sklicuje na bitke, ki se ne odvijajo na stezi. Za nemške kolege iz Formel1.de je povedal: “Dejstvo je, da vrhunske ekipe vedno zanima le to, kaj počnejo njihovi glavni tekmeci in jim ni mar za to, kaj počne ekipa na začelju polja. V mnogih pogledih je kompliment za ekipo, da te drugi zelo pozorno spremljajo. To smo že doživljali v preteklosti, vendar se ne spomnim, da smo kdaj doživeli toliko politike in zakulisnega lobiranja proti našem dirkalniku,” pravi Britanec, ki se pri tem navezuje na Mercedesove obtožbe na domnevno upogljivo zadnje krilce.

Adrian Newey se ne spomni, da bi kdaj koli doživel toliko politike in zakulisnega lobiranja kot v letošnji sezoni in pri tem s prstom pokaže na Mercedes.
Adrian Newey se ne spomni, da bi kdaj koli doživel toliko politike in zakulisnega lobiranja kot v letošnji sezoni in pri tem s prstom pokaže na Mercedes.

Newey tudi gleda na načrte za leto 2022 in kako bo to vplivalo na aktualno sezono. “Razvijati moramo letošnji dirkalnik, ker imamo v tem trenutku možnost osvojiti naslov prvaka, hkrati pa se ne moremo osredotočati le na letošnjo sezono in prezreti prihodnje leto. Trudimo se, da bi ohranili obe žogi in hkrati obvladali zmanjšanje proračuna, kar je, kot vsi vemo, vodilo do tega, da smo morali na nekaterih področjih zmanjšati našo zasedbo ekipe.”     

Članek je na voljo tudi na strani vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish