Adrian Newey jabolko spora o proračunu med FIA in Red Bullom

Avtor prispevka: , objavljeno 15. oktobra 2022 .

Po poročanju nemškega Auto Motor und Sport naj bi bil za Red Bullovo prekoračitev omejitve proračuna kriv status Adriana Neweya v ekipi.

FIA je v ponedeljek potrdila, da je Red Bull v sezoni 2021 za manj kot 5% (predvidoma med 1 in 2 milijona) prekoračil proračun, za kar naj bi po nekaterih informacijah bil kriv obračun bolniških izostankov in stroškov cateringa, zdaj pa so nemški mediji razkrili, da naj bi bilo jabolko spora status Adriana Neweya.

Newey naj bi po razlagi FIE spadal med zaposlene v ekipi, zato 10 milijonov, kolikor domnevno znaša njegova letna plača, šteje v 145 milijonski proračun, pri Red Bullu pa so prepričani, da temu ni tako, saj Newey, oblikovalec dirkalnikov, s svojim podjetjem z moštvom sodeluje kot zunanji pogodbeni sodelavec.

Iz proračuna so izvzeti trije najvišje plačani v moštvu, toda če Newey ni med najboljše plačanimi, bi to pojasnilo, zakaj je ekipa nehote presegla dovoljeni proračun, če je med njimi, pa je visok znesek iz proračuna zagotovo prejel tudi četrti najboljše plačani član ekipe.

FIA in Red Bull naj bi zdaj poskušala rešiti status Neweya, kar bi lahko pretehtalo ali je do kršitve proračuna prišlo ali ne.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj