Abu Dabi: Schumacherjeva premiera na FP1, Fittipaldi namesto Grosjeana

Avtor prispevka: , objavljeno 9. decembra 2020 .

Moštvo Haas je potrdilo, da bo Pietro Fittipaldi tudi na zadnji dirki letošnje sezone nadomeščal Romaina Grosjeana, ki še vedno okreva po hudi nesreči na dirki za Veliko Nagrado Bahrajna. Brazilec je namesto poškodovanega Francoza prvič nastopil na VN Sahirja, katero je končal na zadnjem, sedemnajstem mestu, skoraj 4 in pol sekunde za moštvenim kolegom Kevinom Magnussenom.

Piettro Fittipaldi ostaja v dirkalniku moštva Haas tudi na dirki v Abu Dabiju, kjer bo nadomeščal poškodovanega Romaina Grosjeana.

Fittipaldi je na dirkališču Yas Marina z dirkalnikom Haas že testiral, zato si obeta nekoliko boljši rezultat, veseli pa se druge priložnosti.

Vse oči pa bodo v petek uperjene v drugi dirkalnik ekipe Haas, saj bo v njem svoj težko pričakovani prvenec doživel Mick Schumacher. Nemec bi moral prvič nastopiti že na prvem treningu za VN Eifela in sicer v dirkalniku Alfe Romeo, a je trening odpadel zaradi slabih vremenskih razmer.

“Po vikendu, kakršen je bil zadnji, je le malo stvari, ki si jih predstavljam, da bi lahko bile boljše, kot postati svetovni prvak,” je povedal Nemec, ki je nedavno osvojil krono prvaka Formule 2. “Toda to, da bom del moštva Formule 1 in bom vozil na prvem treningu je ena izmed njih. Še vedno čutim navdušenje po osvojitvi naslova prvaka F2 in še bolj sem navdušen vedoč, da bom prihodnje leto dirkal z ekipo Haas, s katero bom dirkal tudi v petek. Veselim se, da se bom spoznal s člani moštva, da bom razumel njihov pristop in da začnemo to skupno pot. Vse izkušnje bom vpil do maksimuma, saj bom ta konec tedna vzel kot priprave na izkušnjo, ki pride naslednje leto. Tokrat mi ni treba skrbeti, kakšno bo vreme, zato sem prepričan, da mi bo uspelo opraviti prvi prosti trening. Veselim se trenutka, ko bom stezo delil z ostalimi odličnimi dirkači,” je še povedal Schumacher, ki bo z ameriško ekipo nastopil tudi na torkovem testiranju mladih dirkačev.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish