Abraham:Tu nisem zaradi denarja

Avtor prispevka: , objavljeno 20. septembra 2018 .
Karel Abraham se ne strinja z očitki, da ima mesto v moštvu Avintia le zaradi denarja, ki ga prinaša v moštvo. Česki dirkač, ki je nedavno podpisal pogodbo z moštvom do leta 2020 je dejal, da je imelo moštvo na izbiro veliko drugih možnosti, ki bi prinesli še več denarja kot on.
Njegova prihodnost v razredu MotoGP je bila dolgo časa pod vprašajem potem, ko je njegovo trenutno moštvo Angel Nieto team (v naslednji sezoni SIC Racing) že objavilo podpis pogodbe s Francom Morbidellijem in Fabiom Quartararojem za naslednjo sezono.
Na koncu pa si je česki dirkač zagotovil prestop v moštvo Avintia Ducati, kjer bo v naslednji sezoni nastopal na motociklu specifikacije GP18. Tako bo v moštvu zamenjal Xavierja Simeona, Tito Rabat pa bo njegov moštveni kolega. Abraham je sicer priznal, da bo v moštvo prinesel denar, toda ob tem dodal, da se moštvo zanj ni odločilo samo zaradi tega, saj so imeli še druge izbire, ki bi prinesle še večjo finančno podporo.
“Bilo je zelo težko zame, saj je na neki točki izgledalo, da naslednje leto ne bo prostora zame v razredu MotoGP. Poizkušal sem trdo delati, saj sem se zavedal svojega položaja. Na internetu veliko ljudi govori slabe stvari o meni, da smo morali plačati za mesto v moštvu. Iskreno povedano smo res morali prinesti denar v moštvo. Toda tudi drugi, ki so bili zainteresirani bi prinesli enako količino denarja. Dva od tistih sta ponujala celo več kot so želeli ponuditi mojo pokrovitelji. Skupaj z Ducatijem so se odločili zame. Iz srca lahko povem, da odločitev ni bila na podlagi denarja.”
Abraham namerava tudi v sezoni 2020 sedeti na leto staremu motociklu.
“V pogodbi je zapisano, da bom v sezoni 2020 sedel na motociklu iz sezone 2019, toda ta pogodba ima nekaj maneverskega prostora. Če bi bili rezultati super dobri bi lahko dobil celo boljši motocikel ali dele.”
Ob tem je dejal, da je razmišljal o nastopanju v katerem izmed drugih tekmovalnih razredov – Superbike, kjer pa ni bilo na voljo konkurenčnega motocikla.
“Razmišljal sem tudi o nastopu v ostalih razredih, saj je izgledalo, da so mesta v razredu MotoGP zasedena. Sprva je izgledalo nemogoče, da bi v razredu Superbike dobil konkurenčen motocikel. Ko pa sem že imel zagotovljeno mesto v MotoGP smo izvedeli, da Marco Melandri ne bo več nastopal z Ducatijem. To je bila dobra možnost. Opravil sem številne pogovore z ljudmi iz različnih tekmovalnih razredov. Z njimi želim ostati v stiku, saj bi morda lahko sodelovali v prihodnje.”