Abraham napovedal konec kariere, mesto v Avintii čaka Zarca

Karel Abraham konec kariere motogp
Avtor prispevka: , objavljeno 24. novembra 2019 .

Karel Abraham je na srečanju z navijači v soboto napovedal konec kariere, njegovo mesto v moštvu Reale Avintia pa zdaj čaka na Johanna Zarca. Abraham je sicer imel sicer veljavno pogodbo za prihodnjo sezono, toda med dirkaškim koncem tedna v Valencii so se vodilni možje Ducatija, organizatorji dirke za VN Francije ter Dorna močno trudili, da bi na njegovo mesto sedel Zarco.

Francoz je upal, da si je z nastopi v moštvu LCR Honda na zadnjih treh dirkah sezone uspel pridobiti zaupanje Honde, da bi mu ta dala priložnost na motociklu Jorgeja Lorenza, medtem, pa je dejal, da se raje vrne v razred Moto2, kot da dirka z ekipo Avintia. Toda Španca bo ob Marcu Marquez zamenjal njegov mlajši brat Alex Marquez, Ducati pa je Avintii obljubil boljšo podporo, kar je očitno prepričalo Zarca, da se vendarle odloči dirkati zanje, saj se govori, da je pogodbo že podpisal. Uradna potrditev Abrahamovega odhoda in pričakovan podpis pogodbe z Zarcom naj bi bil uradno potrjen v prihodnjem tednu.

Čeprav je Abraham med testiranji po dirki v Valencii jasno in glasno dejal, da ima veljavno pogodbo za sezono 2020, pa je Čeh dodal, da se mora o nekaterih stvareh pogovoriti z moštvom in nekaj dni kasneje je Facebook stran dirkališča Brno, ki je v lasti Abrahamovega očeta, na svojem zidu delila zapis: “Karel Abraham je na srečanju z navijači napovedal konec kariere v MotoGP. To je žalosten dan za vse domače oboževalce. Cenimo, da smo lahko tako dolgo držali pesti za dirkača s češko zastavo na motorju. Hvala!”

 

Češki mediji poročajo, da je moštvo Avintia Karela o koncu pogodbe obvestilo prem elektronskega sporočila. “Vedel sem, da ljudem v MotoGP ne morem zaupati,” je Abraham povedal za motorkari.cz. “Preprosto so se odločili končati sodelovanje. Šef moštva Avintie je velik lažnivec in zame ne obstaja več. Takšne stvari je treba rešiti sredi sezone,” je dodal in napovedal, da se v MotoGP ne želi več vrniti.

Abraham je v 125 kubičnem razredu prvič nastopil leta 2005 in nato v 250 kubičnega prestopil dve leti kasneje. V sezoni 2010 je dosegel svojo edino zmago razreda Moto2 nato pa v 2011 napredoval v razred MotoGP.

Z odhodom Abrahama pa se pod vprašaj postavlja tudi prihodnost češke dirke v Brnu. Ta je bolj ali manj negotova že zadnjih nekaj let, letos aprila pa je za nameček izgubila še polno državno finančno podporo, medtem pa se za mesto na koledarju dirk MotoGP bori kar nekaj drugih dirkališč.