A.Espargaro: Imamo zlato priložnost za zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 3. aprila 2022 .

Aleix Espargaro meni, da ima danes zlato priložnost, da moštvu in sebi privozi prvo zmago v elitnem razredu.

Španec je včeraj s sijajnim krogom moštvu priskrbel prvi najboljši štartni položaj v moderni dobi MotoGP. Poleg izjmenega kroga je na drugem prostem treningu navdušil tudi z zelo dobrim ritmom za dirko. Potem, ko je lani v Silverstonu Apriliji privozil prvo uvrstitev na zmagovalni oder po več kot dvajsetih letih ima danes tako priložnost še svojo premierno zmago v karieri.

“Danes je ključni dan. Včeraj smo opravili dobro delo. Najboljši štartni položaj je zelo dobra spodbuda, toda najpomembnejše dejanje nas čaka danes,” je dejal Espargaro.

“Imamo dober ritem kar smo dokazali na drugem treningu. Prvo štartno mesto pa nekoliko olajša stvari. Lahko se bolje osredotočim na štart ter hitri dosežem svoj ritem. Mislim, da sem sposoben odpeljati celotno dirko okoli meje 1:39. Poskusil sem bom osredotočiti zgolj na svojo dirko.”

“Seveda se na dirki lahko zgodi marsikaj, toda če imamo kdaj realne možnosti za zmago potem je to danes.”

Aleix je priznal, da se počuti izjemno ponosnega na zadnje dosežke, ki so posledica dolgega ter zahtevnega razvoja motocikla moštva kateremu se je sam pridružil leta 2017. Ob tem se počuti kot oče projekta.

“Zelo sem vesel. Če se pravilno izrazim bi rekel, da sem ponosen, saj je v teh šestih letih za nami veliko težkih trenutkov. Najtežje so bile prav prve tri oziroma štiri sezone.”

“Bili smo tudi več kot dve sekundi za najboljšim na kvalifikacijah, na dirkah smo za zmagovalcem zaostali tudi za minuto. Da smo prišli do tu kjer smo zdaj sem izjemno ponosen. Počutim se kot oče tega projekta.”

“Z dvaintridesetimi leti nisem več mladenič zato sem še toliko bolj vesel, da sem pri teh letih dosegel ta nivo.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj