FIA znova prilagaja pravila glede obramb pri prehitevanjih

Avtor prispevka: , objavljeno 11. oktobra 2018 .

Dirkačem v bodoče grozi kazen, če bodo svoje mesto branili dvakrat, je pojasnil direktor dirk Charlie Whiting. Dodatna pojasnila je zahteval Lewis Hamilton, ki je prepričan, da je Sebastian Vettel na VN Rusije kršil obstoječa pravila glede spreminjanja smeri pri branjenju položaja.

Whiting je pojasnil, da Vettel v Sočiju ni ravnal narobe, saj smeri ni spremenil dvakrat, temveč se je dvakrat premaknil v isto smer, vendar pa takšne poteze v bodoče ne bodo dovoljene.

“Pravilo o dveh spremembah smeri govori o spremembi smeri v eno stran, nato pa drugo spremembo v drugo stran,” je pojasnil Whiting. “Mislim, da so pravilo vsi tako tudi sprejeli, toda moram reči, da sem tudi sam sprva bil prepričan, da je Vettel smer spremenil dvakrat. Toda ko potezo pogledaš z drugega zornega kota je to precej manj očitno, saj je videti kot ena sprememba smeri med katero je trenutek oklevanja. Ni videti, kot da bi šlo za dve spremembi smeri, zato komisarji niso videli razloga, da bi Sebastiana kaznovali.

“Na sestanku dirkačev sem pojasnil, da bomo v bodoče dva premika v isto smer obravnavali enako, kot premika v različni smeri. Torej, če bi se Seb premaknil enkrat in nato še enkrat, bi bilo to enako, kot če bi zapeljal v različni smeri.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish