8. Fešta Alfa Romeo – srečanje Kraških Gadov

Avtor prispevka: , objavljeno 27. maja 2013 .

Zadnja majska nedelja je bila v Gorjanskem tudi letos nekaj posebnega za lastnike in ljubitelje vozil Alfa Romeo. Že tradicionalno srečanje, ki so ga Kraški Gadje lani okronali z Guinnessovim rekordom se je s pomočjo lepega vremena nadaljevalo tudi letos. Osmo srečanje sicer ni bilo namenjeno rekordom, a v Gorjanskem smo lahko videli lepo število Alf, nabralo se jih je namreč kar 173. Omeniti velja mednarodno zasedbo, saj so Alfisti poleg Slovenije prišli tudi iz Italije, Hrvaške, Srbije in tudi iz Francije.

Prijetno druženje starih in mladih Alfistov ter Alf so tudi letos popestrili nogometaši in nogometašinje, pester glasbeni program, kraška tržnica in celo župnik, ki je blagoslovil vozila. Vsekakor velja omeniti turistično vožnjo, ki je letos zaradi manjšega števila vozil potekala nekoliko bolj dinamično, a vsekakor ostaja srce prireditve. Videli smo kar nekaj različnih modelov, nekaj novih vozil, dirkalnikov in tudi precej starodobnikov, tudi zato eno največjih mednarodnih srečanj lastnikov in ljubiteljev znamke Alfa Romeo združuje zgodovino in najnovejšo tehnologijo, športno srce in užitek v vožnji.

Vse čestitke organizatorjem, predvsem pa velja Gadom čestitati za uspešno izpeljan projekt. Enostavno in kratko: »Biti v Gorjanskem nič posebnega, imeti Alfo nekaj tisoč evrov, a biti v Gorjanskem na praznik Alf, neprecenljivo!«