7. mesto za Roka Turka na rallyju po Irskem

Avtor prispevka: , objavljeno 6. aprila 2015 .

Skoki in prevoji, hitri odseki cest ter hitro spreminjajoče se vremenske razmere so bili vsekakor velik izziv za Roka Turka, ki se je minuli vikend udeležil rallyja za evropsko prvenstvo na Irskem. Skupaj s sovoznico Blanko Kacin sta se pogumno spopadla s hitrostnimi preizkušnjami, nabirala nove izkušnje iz kilometra v kilometer ter dosegala vedno boljše čase s Peugeotom 208 R2 v močni konkurenci dirkalnikov razreda ERC3.

V petek zjutraj je bilo poleg njiju na štartu še 21 posadk razreda ERC3 in boj za čim boljše uvrstitve ter točke za evropsko prvenstvo se je bil vse do zadnje hitrostne preizkušnje naslednjega dne, ko so o končnih uvrstitvah odločale sekunde. Rok in Blanka sta po 215 kilometrih hitrostnih preizkušenj dosegla odličen rezultat, saj sta rally po Irskem končala na 7. mestu v razredu ERC3!

Rok na cilju v Belfastu seveda svojega navdušenja ni skrival: “Zelo sem zadovoljen z rallyjem, skupaj z ekipo OPV nam je uspelo doseči odličen rezultat in prav v užitek mi je bilo dirkati po specifičnih irskih cestah. Borba za sekunde vse do cilja z odličnimi konkurenti, atraktivni skoki čez mnoge prevoje in čudovita irska pokrajina so name pustili lep vtis. Hvala Peugeotu Slovenija za vso podporo in hvala vsem navijačem, ki so navijali in držali pesti za našo ekipo!”

Naslednja dirka v koledarju evropskega prvenstva bo rally na Azorih v začetku junija.

4 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish