42-letni Rossi kritičen do svoje “katastrofalne” fizične forme na VN Amerik

Avtor prispevka: , objavljeno 5. oktobra 2021 .

Valentino Rossi je po dirki MotoGP za VN Amerik ocenil, da je bila njegova fizična forma v Austinu katastrofalna, saj jo je začel na 20. mestu, končal pa le pet mest višje. Dirkač Petronas Yamahe je dejal, da je bila to, zaradi kombinacije vročine in zahtevne steze, ena najbolj napornih dirk v njegovem življenju.

“Čaka me nekaj dni počitka, potem pa moram začeti s treningom za naslednje tri dirke, saj je bila moja fizična forma katastrofalna,” je po dirki, na kateri je zmagal Marc Marquez, povedal Italijan, ki ob koncu sezone končuje svojo dirkaško kariero. “Sodobni motocikli MotoGP so fizični zelo zahtevni in v nedeljo si že pred dirko utrujen od petkovih ter sobotnih treningov. Zato moraš biti v 100% fizični kondiciji in biti moraš mlad. Lahko se spravim v 100-odstotno formo, toda biti mlad je malce težje,” se je pošalil 42-letni Rossi.

Na ameriškem dirkališču pa ni trpel le Rossi, temveč tudi Franco Morbidelli, ki okreva po operaciji levega kolena. Mladi Italijan je že po osmih krogih moral upočasniti. “Lahko sem odpeljal le sedem ali osem krogov, potem pa sem moral upočasniti, sicer ne bi pripeljal do cilja,” je priznal Morbidelli, ki je v cilj pripeljal na zadnjem, 19. mestu. “Enostavno mi je zmanjkalo moči v nogi. Nisem je mogel več dvigovati v levih ovinkih in na zaviranjih, spreminjanje smeri samo z rokami, brez pomoči nog pa je na teh grbinah izredno zahtevno. Dirka je bila res težka, zagotovo najtežja letos za vse dirkače, zame pa zaradi fizičnega tanja najtežja do zdaj,” je še dodal Morbidelli.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish