3-kratni prvak pokazal, kje se Red Bull v 2024 lahko še izboljša

Avtor prispevka: , objavljeno 28. decembra 2023 .

Max Verstappen je v 2023 s pomočjo Red Bullovega dirkalnika RB19 osvojil tretji naslov svetovnega prvaka in odpeljal eno izmed najbolj dominantnih sezon v zgodovini F1. Dirkalnik je po besedah Nizozemca mogoče še izboljšati.

Ena izmed največjih šibkih točk Red Bullovega dirkalnika so počasni ovinki, ter vožnja po robnikih, posledično pa je bil edinokrat premagan na VN Singapurja. Zato so se v Milton Keynesu pri osnovanju dirkalnika RB20 posvetili prav tem šibkim točkam. “Glavni težavi so ulične dirke, počasni ovinki ter robniki,” je povedal Verstappen.

Toda tehnični direktor moštva, Pierre Wache opozarja, da bo potrebno biti pazljiv, da ne bi v lovu na izboljšanje na teh področjih, izgubili prednosti na ostalih. “V ekipi vidimo slabosti na drugih področjih, kot Max, saj je Max voznik, čeprav je dobro povzel, kje nas čaka delo pred novo sezono. Počasni ovinki so ena stvar. Kot smo videli v Bakuju na kvalifikacijah, nam še najmanj ležijo 90-stopinjski ovinki. Tudi pri vožnji po robnikih in grbinastih stezah imamo kar nekaj prostora za izboljšanje. Toda po navadi je tako, da ko izboljšaš eno področje, to vpliva tudi na druga področja dirkalnika, zato moramo paziti, da ne uničimo močnih točk, katere smo razvili v preteklih letih.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj