24. let od prve dirke Valentina Rossija

MotoGP: Valentino Rossi meni, da je prvenstvo izenačeno le zaradi Marquezovega padca v Austinu
Avtor prispevka: , objavljeno 1. aprila 2020 .

Valentino Rossi je v motociklistični karavani že mnogo let, to dokazujejo tudi številke. Leta 1996 je debatiral v razredu 125cc in to na dan 31.3.1996, kjer je v svoji prvi sezoni na dirki v Brnu že dosegel svojo prvo zmago z motociklom AGV Aprilia RS125R. Sezono je končal na skupnem devetem mestu. Takoj zatem v sezoni 1997 je že dominiral v svojem razredu in zmagal 11 od skupno 15 dirk in se po koncu sezone preselil v višji razred 250cc.

To sezono je Rossi zaključil na skupnem drugem mestu in zaostal 23 točk za takratnim moštvenim kolegom Lorisom Caprirossijom vendar je takoj v naslednji sezoni z devetimi zmagami naslov osvojil Valentino Rossi, kar mu je odprlo vrata v višji motociklistični razred v sezoni 2000.

Preselil se je k Hondi in kot večina prejšnjih prehodov v višji motociklistični razred je sledil manjši padec forme. V sezoni 2001, kjer je kot zadnji prvak postal prav Valentino Rossi, so dirkači dirkali zadnje leto v razredu 500cc in se nato preselili na motorje, kot jih poznamo še danes razreda MotoGP.

V razredu MotoGP je v svoji prvi sezoni v letu 2002 takoj osvojil naslov svetovnega prvaka in bil edini dirkač v zgodovini, ki je osvojil v vseh štirih kategorijah (125cc, 250cc, 500cc in raredu MotoGP) naslov svetovnega prvaka.

Nato je nadaljeval svojo bogato kariero in postal štirikratni zaporedni svetovni prvak v razredu MotoGP. Prvak je bil v sezonah 2002, 2003, 2004 in 2005. V prvih dveh sezonah na motociklu Honde, ki pa sta se potem razšla in prešel je na motor Yamahe. Ducati se je na vso moč trudil v svoje vrste pripeljati Italijana, vendar je bil eden glavnih razlogov zakaj ni prestopil miselnost Ducatija, ki je bila po mnenju Rossija ista, kot pri Hondi.

Vsi so napovedovali trd boj med Valentinom Rossijem in Maxom Biaggijem, ki se je leto poprej pridružil Hondi. Sezona je bila dolga in dogajalo se je mnogo stvari od dobrega začetka Rossija v sezoni, do padca ter kaznijo začetka dirke iz zadnjega mesta. Kljub naporni sezoni je Valentino Rossi osvojil naslov z več, kot 50 točkami prednosti in je postal edini dirkač, ki je osvojil dva zaporedna naslova z drugačnima motorjema.

V sezoni 2005 je še povečal svojo premoč in naslov osvojil z 147 točkami prednosti. V sezoni 2006, ki je bila ena izmed bolj napetih, kar se tiče boja za naslov prvaka je izgubil naslov na zadnji dirki v boju z Nicky Haydnom, kljub temu da je na sobotnih kvalifikacija osvojil najboljši štartni položaj je dirko v nedeljo slabo začel in takoj padel na 7. mesto in jo končal kot trinajsti, ter tako izgubil naslov za vsega 5 točk.

V sezoni 2007, klub nekaterim dobrim prestavam zaostal za tekmeci in končal na skupnem tretjem mestu, kar je bil do tedaj najslabši rezultat odkar je med elito. V sezoni 2008 je le malokdo pričakoval, da lahko Rossi osvoji naslov svetovnega prvaka, saj je bila konkurenca izjemna.

Poleg aktualnega svetovnega prvaka Casey Stonerja, sta bila tu še eden glavnih favoritov Dani Pedrosa in voznik enake tovarniške Yamahe Jorge Lorenzo. Svoj zadnji naslov je Valentino Rossi osvojil v sezoni 2009 z lepo prednostjo pred Jorgejom Lorezotom na istem motociklu skoraj 100 točk.

V svoji zadnji sezoni preden je prestopil k Ducatiju, kar je potrdil na dirki v Brnu 15.10.2010 je osvojil skupno tretje mesto. Ko se je preselil v ekipo Ducatija so vsi pričakovali, kaj se bo zgodilo, saj se je Ducati že veliko sezon prej trudil, da bi v svoje vrste privabil Italijana. Vendar so bila pričakovanja prevelika ni se znašel na novem motociklu Ducatija in prvenstvo končal na zanj izjemno skromnem 7. mestu.

Tudi v naslednji sezoni bi bilo veliko boljše čeprav so rezultati malo nakazali, da bi se lahko vrnil na pota stare slave. Drugo sezono pri Ducatiju je končal na skromnem šestem mestu in po koncu sezone se vrnil k tovarniški ekipi Yamahe. Sezona 2013 in 2014 sta bila za Rossija malo boljši vendar nikakor ni mogel do naslova. Obe sezoni je naslov osvojil takrat izredno mladi in talentirani Marc Marquez, ki je še v sedanjih časih najboljši dirkač zadnjih let.

V sezoni 2015 sta imela z Marcom Marquezom po nekaterih trčenjih in nešportnih potezah veliko spora. Takrat je Marc izgubil veliko svojih privržencev, saj je bil Rossi še vedno zelo priljubljen. Valentino Rossi je bil blizu naslova v sezoni 2014 in 2016, ko je bil drugi v skupni razvrstitvi in v sezoni 2018 ko je bil tretji. Vendar mu je vsakič znova naslov vzel trenutno najboljši dirkač Marc Marquez.

V zadnji sezoni se “Vale” ni znašel najbolje in njegova forma je začela padati nase je opozoril samo še na posameznih dirkah, ko mu je uspelo priti do stopničk. Še vedno pa velja Valentino Rossi za dirkača z največ osvojenimi naslovi in za pravo legendo MotoGP. Še vedno ima največ privržencev po svetu in znalo bi tako tudi ostati po koncu njegove kariere, kjer lahko pričakujemo, kljub temu da nebo dirkal še vedno veliko rumenih zastav.