S Hondo zdaj ni več treba toliko tvegati – Crutchlow

Avtor prispevka: , objavljeno 12. aprila 2018 .

Zmagovalec zadnje dirke v Argentini in trenutno vodilni v boju za naslov svetovnega prvaka, Cal Crutchlow, je po dirki dejal, da je Hondin nov motor bolj zanesljiv ter veliko bolj varen, kot lanski. Honda se je v lanski sezoni trudila predvsem z izboljšanjem pospeševanja in hitrosti na ravnini, zato so pred letošnjo preizkusili nekaj različnih specifikacij pogonskega agregata, da bi to izboljšali. “Hondin motocikel je dober, vendar lanski motor ni bil tako zmogljiv in hiter kot letošnji,” je povedal Crutchlow. “Velikokrat smo omenili, da bi želeli motor, ki je močnejši, in letos smo ga dobili. Letošnji motor nam omogoča, da smo hitrejši in bolj konkurenčni z manj tveganja.”

Prvi Britanec po letu 1979, ki vodi prvenstvo v razredu MotogGP, je dejal, da je njegova Honda “umorila” poltovarniško Yamaho Johanna Zarca med prehitevanjem na zadnji ravnini, vendar pa da ima tudi nekaj pomanjkljivosti. “Seveda so tudi pomanjkljivosti, saj je motocikel zaradi močnejšega motorja težje vozen. Na ravnini sicer imamo tisto potrebno hitrost, še vedno pa mislim, da nismo najhitrejši in se zato tako proizvajalci kot mi dirkači, trudimo, da naredimo motocikel še močnejši.”

Crutchlow je sobotne kvalifikacije pred dirko zaključil na 10. mestu, vendar je dejal, da je verjel, da lahko zmaga. “Če sem iskren, ja, ko sem sedel na motor sem pomislil, da imam možnosti za zmago. V Argentino sem prišel z mislijo, da sem lahko na stopničkah ali pa se celo borim za zmago. Je pa res, da je imel Marquez kazen in da bi bile stvari veliko bolj komplicirane, če je ne bi imel, saj je bil cel vikend zelo hiter, ne glede na pogoje v katerih smo dirkali.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish