Pet novincev letošnje sezone MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 13. marca 2018 .

Navdušenci nad MotoGP že odštevamo dneve in ure do prve letošnje dirke, ki bo ta konec tedna. Na štartu pa bomo videli tudi pet novih obrazov.

Franco Morbidelli:
Italijan Franco Morbidelli bo postal prvi voznik v MotoGP razredu, ki prihaja iz tako imenovane VR46 akademije, ekipe Valentina Rossija. Franco se je Moto2 karavani pridružil leta 2013, v sezoni 2016 pa je prestopil k ekipi Marc VDS, kar se je izkazalo za odlično potezo. V sezoni 2017 je tako osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka v razredu Moto2. Svojo pot bo v MotoGp razredu nadaljeval z moštvom EG 0,0 Marc VDS.

Thomas Lüthi:

Thomas Lüthi je eden izmed najbolj izkušenih dirkačev, ki prihaja iz Moto2 razreda. Samo Marc Marquez, Johan Zarco in Tito Rabat so tam osvojili več zmag. Lüthi je leta 2005 postal svetovni prvak v razredu 125ccm, leta 2007 pa je prestopil v srednji razred motociklističnega tekmovanja. Sedaj se po 11 sezonah v srednjem razredu, kjer je bil dvakrat tudi podprvak, seli v razred MotoGP. Pridružil se je ekipi EG 0,0 Marc VDS in tako postal prvi Švicar v razredu MotoGP po več kot 20 letih.

Takaaki Nakagami:

Takaaki Nakagami je eden od 7 dirkačev, ki imajo več kot 100 začetih dirk v razredu Moto2. Dosegel je 2 zmagi in 14 stopničk. Njegova hitrost ni bila nikoli vprašljiva, večjo težavo je imel s konstantnostjo. Nakagami bo tako postal kar tretji novinec, ki bo vozil Hondin agregat. Pridružil se je ekipi LCR Honda kjer je Cal Crutchlow dobil prvega sotekmovalca pri ekipi LCR.

Xavier Simeon:Xavier Simeon je 28-letni Belgijec, ki s seboj v razred MotoGp prinaša veliko izkušenj. Nekdanji prvak razreda FIM Superstock 1000 se je Moto2 karavani pridružil leta 2010. Samo 3 dirkači imajo več začetih dirk v razredu Moto2. Vsekakor bo Simeon zelo motiviran, da pokaže, da si zasluži sedež v kraljevem razredu motociklizma. Pridružil se je ekipi Real Avintia Racing.

Hafizh Syahrin:

Po presenetljivi novici Jonasa Folgerja, ki je primoran zaradi bolezni izpustiti letošnjo sezono, bo njegovo mesto zasedel Hafizh Syahrin. Malezijec se je pridružil ekipi Monster Yamaha Tech3 in tako dobil odlično priložnost, da se izkaže v MotoGp razredu. Na zimskih testiranjih je dokazal, da se hitro spoznava z novim motorjem. Tech3 Yamaha pa je odličen motor, kar sta v lanski sezoni dokazala že Zarco in Folger.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish