2000 konjski Trion Nemesis v proizvodnjo že leta 2016

Avtor prispevka: , objavljeno 24. oktobra 2014 .

Projekt Nemesis so pri Trion Supercars predstavili v začetku letošnjega leta, zdaj pa je na plan privrela novica, da bo superšportnik v izdelavi že leta 2016. Projekt se bojda zdaj nahaja v zgodnji fazi razvoja, prvi prototipi pa bodo na cesti nekje februarja prihodnje leto. Za proizvodnjo Trion Nemesisa bo skrbelo podjetje N2A Motors iz Kalifornije, osemvaljnik v prtljažniku pa naj bi s pomočjo dveh turbin razvil neverjetnih 2000 konjskih moči.

Proizvajalci trdijo, da naj bi Nemesis bil sposoben premagati katerega koli evropskega superšportnika in ob pogledu na podatke o predvideni zmogljivosti, naj bi mu to zlahka uspelo. Imel naj bi namreč kar dvakrat toliko konjskih moči, kot Bugatti Veyron, 9-litrski osemvaljnik pa naj bi poskrbel, da bo do 100km/h pospešil v manj kot 2.8 sekundah, končna hitrost pa je, vsaj na papirju, 434km/h.

Nemesis bo vozniku omogočala dva tipa vožnje. Navadnega, ter “Predator”, namenjenega vožnji po dirkaški stezi, kjer bo avtomobil sam prilagodil vzmetenje, zvok motorja ter višino avtomobila.

Gnana bodo vsa štiri kolesa, voznik pa bo pretikal skozi osem prestav peko sekvenčnega menjalnika, posebnost Trionovega izdelka pa bo prostorna notranjost, v kateri bo dovolj prostora tudi za visoke ljubitelje hitrosti, ki pa bodo morali biti kar premožni, saj naj bi za Nemesisa morali odšteti okrog 800.000 evrov, s katerimi pa si bodo zagotovili dobršno mero ekskluzivnosti, saj bo izdelanih le 50 primerkov.

This slideshow requires JavaScript.

Foto: Trion Nemesis

0 0 glasovi
Oceni komentar