18-letni Billy spet v dirkalniku

Avtor prispevka: , objavljeno 6. julija 2017 .

Billy Monger je Aprila letos polnil vrstice motošportnih medijev, potem ko je na dirki Formule 4 v grozljivem trčenju izgubil obe nogi. Še ne tri mesece kasneje pa je odločni fant znova sedel v dirkalniku in na britanskem Brands Hatchu odpeljal prve kroge po nesreči. 18-letni Billy je vozil prilagojen dirkalnik pokala Fun, s katerim sicer nastopa moštvo BRIT, ki ga sestavljajo v vojni poškodovani vojaki.

Dirkalnik je posebej prilagojen s sistemom, ki ga je razvil in sestavil Slovenec Marko Mlakar iz Žirov in omogoča vožnjo brez uporabe nožnih pedal. Namesto stopalk so na volan poleg prestavnih ročici dodane še ročice za plin, zavore ter sklopko.

“Lepo se je bilo vrniti za volan dirkalnika,” je povedal Monger. “Zahvaliti se moram moštvu BRIT, da so mi omogočili današnji dan, zdaj pa že komaj čakam, da se vrnem. Moštvo mi je danes pripravilo dve različici volana, tako da sem lahko izbral tistega, ki mi bolje ustreza, zdaj pa moram le še osvojiti tehniko vožnje, da bom lahko, ko se vrnem, zmagoval na dirkah.”

Volan, posebej prilagojen hendikepiranim voznikom je razvil Slovenec Marko Mlakar

 

Foto: Team BRIT (facebook)

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj