Capito nov izvršni direktor pri McLarnu

Avtor prispevka: , objavljeno 15. januarja 2016 .

Capito nov izvršni direktor pri McLarnu – Jost Capito je nov McLarnov izvršni direktor oz. CEO, sicer Volkswagnov motošportni direktor. Vlogo pri moštvu bo prevzel od Jonathana Neala, ki je bil CEO preteklih dvaindvajset mesecev. Slednji se bo preselil na mesto glavnega izvršnega direktorja McLarnove tehnološke skupine. Oba, tako Capito kot Neale, bosta tesno sodelovala z Ericom Boullierom kot dirkaškim direktorjem. Poročala bosta direktno Ronu Dennisu.

Dennis je ob imenovanju povedal: “Lansko poletje sem pristopil do Capita, ki je izjemno konkurenčen in ambiciozen. K nam prihaja s širino tako avtomobilskih kot motošportnih izkušenj, saj je tekom kariere deloval na vodilnih mestih BMW-ja, Porscheja, Forda, Sauberja ter od leta 2012 Volkswagna, ki ga je popeljal v rallyju do treh zaporednih naslovov prvaka.”

“Z vidika motošporta niso dobrodošle samo izkušnje z svetovnega rally prvenstva, ampak tudi s športnih ter turnih avtomobilov, motociklizma in Formule 1, o katerih je dobro podučen in strasten do njih.”

“Glede na vse sem počaščen, da lahko Capitota pozdravim pri McLarnu. Prepričan sem, da bo dobro sodeloval tako z Boullierom kot ostalimi v ekipi in pomagal pri napredku, ki ga je naveza McLaren-Honda že dosegla, ter približevanju proti novim zmagam in uspehom v prvenstvu,” je zaključil Dennis.

Foto: eurocarnews

najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo