Marquezovih italijanskih navijačev ne bo v Mugello

Avtor prispevka: , objavljeno 9. januarja 2016 .

V izjavi za javnost so iz italijanskega kluba navijačev Marca Marqueza sporočili, da jih zaradi groženj s strani navijačev Valentina Rossija, ne bo na letošnji dirki v Mugellu.

Napetosti med Valentinom Rossijem in Marcom Marquezom so se očitno prenesle tudi na navijače, med katerimi pa očitno vlada še bolj vroča kri, kot med dirkačema.

“Zelo nam je žal, da smo se morali tako odločiti, toda v tem trenutku so razmere hude in nevarne,” so zapisali. “Sramotno je, da navijači ne morejo prosto navijati za svojega dirkača, brez da bi tvegali, da jim kdorkoli gorzi, da vanje meče stvari in nanje celo pljuva. Toda žal smo prišli do te točke.”

V klubu so pojasnili, da je do njihove odločitve prišlo zaradi napestosti med Rossijem in Marquezom v letošnji sezoni, grožnje pa so se začele že lani.

Rossi, ki ima v Italiji logično več podpore kot Marquez, je slednjega obtožil nešportnega vedenja, saj naj bi pomagal rojaku in Rossijevemu moštvenemu kolegu, ter tekmecu za naslov Jorgeju Lorenzu. Strasti so dosegle vrelišče v Sepangu, kjer je Rossi s Špancem na stezi obračunal na, po mnenju komisarjev, sporen način.

“Že lani so nam grozili v Mugellu in Misanu, kjer so na nas tudi pljuvali,” so pojasnili. “Žal obstajajo nekateri navijači, ki ne razumejo, da ni potrebe, da se rivalstvo njihovih favoritov preseli in nadaljuje na tribunah, med navijači,” so še dodali.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo