13.000 km z električnem taksijem po Ljubljani

Avtor prispevka: , objavljeno 18. junija 2015 .

Skupina Elektro Ljubljana je skupaj s podjetjema Renault Nissan Slovenija in Taxi Laguno pretekli teden sodelovala pri projektu Z.E. TAXI. Prebivalcem Ljubljane so ponudili alternativni način mestnega prevoza – Z. E. TAXI, vožnjo s 100-odstotno električnimi vozili Z. E. »zero emission« oz. »brez izpustov«, tudi brezplačno.

Od 5. do 14. junija je bilo v sklopu akcije opravljenih 1107 voženj, na katerih je bilo prevoženih kar 13.014 kilometrov na 100 % elektriko. Cilj akcije je bil prispevati k povečanju priljubljenosti in prepoznavnosti trajnostne mobilnosti. Z. E. TAXI je ponujal še eno posebnost, ki je uporabniki običajnih taksi služb niso vajeni, saj je vsak potnik imel možnost postati voznik in 100-odstotno električno vozilo v praksi preizkusiti tudi sam.

Za volan Z.E. taksija se je usedel tudi predsednik uprave Elektra Ljubljane Andrej Ribič, in se odpeljal na srečanje z Matjažem Križnarjem, direktorjem prodaje velikim kupcem v Renaultu. Ob srečanju je Andrej Ribič zadovoljno dejal: »Navdušeni smo nad odzivom uporabnikov storitve Z.E.TAXI in smo prepričani, da je akcija pomembno prispevala k promociji in razvoju e-mobilnosti. Akcija je bila zasnovana povsem trajnostno, saj so bila vsa polnjenja narejena z zeleno energijo.«

V okviru akcije je nastalo za eno tono manj CO2 izpustov, kar je količina, ki jo na leto povzroči povprečni uporabnik vozila v Sloveniji.