Stoner po testiranjih ne namerava dirkati

Avtor prispevka: , objavljeno 2. februarja 2016 .

Avstralec Casey stoner se je po prvih kilometrih testiranj za moštvo Ducati odločil, da se ne bo vrnil na dirke razreda MotoGP. Dvakratni svetovni prvak je danes zabeležil drugi čas dneva, za najhitrejšim Danilom Petruccijem na sorodnem Ducatiju je zaostal za nekaj več kot sekundo. Čeprav je Stoner dejal, da njegovo sodelovanje na testiranjih ob rednih dirkačih pomaga pri razvoju motorja, je poudaril, da ga le-ta niso premamila, da bi tudi sam nastopil na dirki.

“Lepo je bilo biti na stezi istočasno z drugimi dirkači, bolj s stališča, da steza ni bila umazana in da smo imeli enake pogoje, kot ostali,” je dejal Stoner. “S steze dobivamo podobne informacije, kot drugi fantje v ekipi in to je pomembno, če hočemo izboljšati motor. Na dirkah pa ne nameravam nastopiti. Lepo je biti nazaj, in zbirati podatke, toda dirke bom še vedno raje spremljal iz garaž, kot pa da bi na njih nastopal.”

Ducati namerava Stonerja na stezo poslati tudi jutri, ko se zakjučujejo prva testiranja, a Avstralec še ni preizkusil posodobljene različice letošnjega motorja. “Tega zaenkrat tudi še ne načrtujemo. Nočemo zaplesti stvari, poleg tega pa redna dirkača želita z njim prva testirati. Morda ga bom sam vozil kasneje, toda trenutno je bolje, da se le učim in da se privadim na vse skupaj. Ko bomo dobili občutek, da z GP5 ne moremo več napredovati, bomo morda napredovali na letošnjega, toda do takrat je še daleč.”

Stoner je poudaril, da ni lovil hitrih krogov, saj moštvu bolj koristijo konstantni krogi. “Ne želimo pritiskati do mej, kjer bi delali napake. Mislim, da danes niti enkrat nisem zapeljal z idealne linije. Vozim enakomerne kroge in zbiram podatke. Danes sem se počutil bolje pripravljenega, kot po prvem dnevu, sploh s stališča razumevanja motorja. K temu tudi stremimo in ne želimo prehitevati stvari,” je še dodal.

Foto: Ducati

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje